UEFA Euro 2024 iddaa tahminleri ve analizleri

Portekiz Fransa Maç Tahmini 05.07.2024

Portekiz ile Fransa, EURO 2024‘ün Çeyrek Final eşleşmesinde karşı karşıya geliyor. İddaa fikstüründe 5 Temmuz Cuma akşamı yer alan dev maç, Türkiye saati ile 22:00’de sahne alacak. Maçın yayın ekranı ise TRT 1.

Bets10, Portekiz galibiyetine 3.45, beraberliğe 3.05, Fransa galibiyetine ise 2.38 oran belirlemiş durumda.  Bets10 sitesinin hazırladığı, EURO 2024’ün kazandıran fırsatlarında ise Fransa Kazanır seçeneğini tercih edenler, 50.00 oran kazanma şansına sahip.

Portekiz Penaltılarla Tur Atladı

Tecrübeli file bekçisi Diogo Costa’nın etkiliyi performansı, Portekiz’i bir üst tura taşıdı. Avrupa Şampiyonası’na müthiş bir başlangıç yapan Portekiz, gruplarda ilk 2 hafta Çekya ve Türkiye karşısında üst üste galibiyetler aldı. Roberto Martinez ve öğrencileri, ilk 2 maçta oyun ve skor üstünlüğünü rakibine kabul ettirmeyi başardı. Gürcistan karşısında ise son maçta alınan 2-0’lık mağlubiyete rağmen, gruptan lider çıkmayı başardılar. Gürcistan karşısında alınan mağlubiyetlerle birlikte Portekiz adına düşüş başladı diyebiliriz. Son 16 kapsamında Slovenya karşısına çıkan Portekiz, favori olduğu maçta rakibini penaltılarla geçebildi. Uzatmalarda Ronaldo penaltı fırsatından yararlanamazken, penaltılarda 3’te 3 yapan Diogo Costa, takımına galibiyeti getiren isim oldu. Slovenya engelini penaltılarla geçebilen ekip, bu kez Fransa karşısında galibiyet arayacak. Yarı Final yolunda işleri oldukça zor.

Fransa Savunma Tedbirini Bırakmıyor

EURO 2024’e golcüleriyle damga vurması beklenilen Fransa, Çeyrek Finale kadar harika savunma performansıyla dikkat çekti. Didier Deschamps ve öğrencileri, açılışı Avusturya karşısında 1-0’lık galibiyetle yaparken, Hollanda ve Polonya beraberlikleriyle, liderliği Avusturya’ya kaptırdı. 3 maçta 2 gol atabilen Fransa, Son 16 eşleşmesinde ise Belçika karşısına çıktı. Jan Vertonghen’in bitime 5 dakika kala kendi kalesine attığı gol galibiyeti getirdi. 4 maçta kalesinde sadece 1 gole izin veren Fransa, rakip fileleri ise 3 kez havalandırdı. 3 golün 2’si rakiplerin kendi kalesine attığı gollerle gelirken, Horozlar adına rakip fileleri havalandıran tek isim Mbappe oldu. Yıldız golcü ilk maçta yaşadığı sakatlığın etkilerini üzerine atmaya çalışırken, Belçika karşısında en etkili isimlerden biri oldu. İstediği oyun etkisini şuana kadar sahaya yansıtmayı başaramamasına karşın, Fransa istediğini almaya devam ediyor. Finalin önemli adayları arasında yer alan Fransa, Çeyrek Final eşleşmesinde Portekiz karşısına çıkıyor.

Portekiz – Fransa Maç Bilgileri

Portekiz – Fransa Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma TRT 1 ekranlarından Türkiye saati ile 22.00’de naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Hamburg Arena Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Portekiz’de önemli bir eksik bulunmuyor. Fransa cephesinde ise Adrien Rabiot kart cezalısı.

Portekiz’in ilk 11’i Belli mi?

Portekiz’in muhtemel kadrosu: Diogo Costa Ruben Dias, Pepe, Joao Cancelo, Joao Palhinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Vitinha, Cristiano Ronaldo, Joao Felix, Rafael Leao.

Fransa'nın ilk 11’i Belli mi?

Fransa’nın muhtemel kadrosu: Mike Maignan, Dayot Upamecano, Jules Kounde, William Saliba, Theo Hernandez, Eduardo Camavinga, N’Golo Kante, Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Ousmane Dembele, Mbappe.

İddaa Tahmini

Turnuvaya müthiş bir başlangıç yapan Portekiz, son 2 maçta ise zor anlar yaşadı ve Çeyrek Final yolunda fazlasıyla zorlandı. Fransa ise EURO 2024’e istediği başlangıcı yapamasa da, emin adımlarla final yürüyüşüne devam ediyor. Kadro kalitesiyle öne çıkan ve savunma performansıyla göz dolduran Fransa, Portekiz engelini galibiyetle geçmeyi başaracaktır.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 2.10

Bets10 Oranı: MS 2, Oran 50.00

Maç Sonucu: Bekleniyor…

Maç Sonu Editör Yorumu: Bekleniyor…