UEFA Euro 2024 iddaa tahminleri ve analizleri

Avusturya Türkiye Maç Tahmini 02.07.2024

Avusturya ile Türkiye, 2 Temmuz Salı akşamı karşı karşıya geliyor. EURO 2024 Son 16 eşleşmesi Türkiye saati ile 22:00’de başlarken, TRT1 ekranlarından canlı yayınlanacak. Leipzig Stadı’nın ev sahipliği yapacağı maçın hakemi ise Artur Dias.

Bets10, Avusturya galibiyetine 2.05, beraberliğe 3.35, Türkiye galibiyetine ise 4.05 oran belirlemiş durumda. Bets10 tarafından hazırlanan özel oran fırsatlarında ise Avusturya – Türkiye maçında Türkiye Kaybetmez seçeneğini tercih edenler, Avrupa Şampiyonası’nda 50.00 oran kazanma şansına sahip.

Avusturya Cephesinde Rangnick Etkisi

EURO 2024’te sürpriz başlangıçlardan birine imza atan takımlar arasında yer alan Avusturya, Avrupa Şampiyonası’na, Ralf Rangnick önderliğinde müthiş bir başlangıç yaptı. İlk hafta Fransa karşısında sahadan istediğini alamasa da, Avusturya sergilediği futbolla dikkat çekmişti. Polonya galibiyetiyle gruptan çıkma iddiasını son maça taşıyan Avusturya, Hollanda karşısında aldığı 3-2’lik galibiyetle ise liderlik koltuğuna oturdu. Fransa ve Hollanda’yı geçerek Son 16 biletini lider olarak alan Avusturya, turnuvada şuana kadar fizik kalitesi ve takım olarak ortaya koyduğu disiplinli futbolla dikkat çekti. Tecrübeli teknik adam Rangnick etkisini izlediğimiz Avusturya, 3 maçta 6 gole imza atarken, kalesinde ise 4 gole engel olamadı. Hazırlık maçlarında Türkiye karşısında 6-1’lik net galibiyete imza atan Avusturya, Son 16 eşleşmesinde bir kez daha Türkiye karşısına çıkıyor.

Türkiye Genç Kadrosuna Güveniyor

Genç kadrosuyla EURO 2024’te dikkat çeken Türkiye, Portekiz’in ardından 2. sırada kendisine yer buldu ve Son 16 biletini cebine koydu. Vincenzo Montella direktörlüğünde çalkantılı bir turnuva geçiren Türkiye, ilk hafta Gürcistan karşısında aldığı 3-1’lik galibiyete rağmen, savunmada verdiği açıklarla eleştirildi. İkinci hafta Portekiz karşısında ise Türkiye adeta sahada yoktu ditebiliriz. Bireysel hatalar maça damga vururken, 3-0’lık mağlubiyetten kurtulamadılar. Çekya karşısına 1 puan büyük ölçüde gruptan çıkmak için yeterli olurken, rakip henüz 20. dakikada 10 kişi kaldı. Hakan Çalhanoğlu’nun golüyle üstünlüğü yakalamasına karşın, Kırmızı Beyazlılar skoru sadece 15 dakika koruyabildi. 10 kişi kalan Çekya’ya karşı önemli fırsatlar veren Türkiye savunması bir kez daha eleştiri oklarının hedefi haline gelirken, Cenk Tosun’un son dakika golü galibiyeti getirdi. Bireysel yeteneklerle sonuca gitmekte zorlanmayan Türkiye, takım savunmasında ise bir türlü başarılı olamadı. Kısa bir süre önce hazırlık maçları kapsamında 6-1’lik Avusturya mağlubiyeti yaşayan Montella ve öğrencileri, bu ağır hezimeti Avrupa Şampiyonası galibiyetiyle unutturmak istiyor.

Avusturya – Türkiye Maç Bilgileri

Avusturya – Türkiye Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma TRT 1 ekranlarından Türkiye saati ile 22.00’de naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi Artur Dias. Mücadele Leipzig Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Avusturya cephesinde Patrick Wimmer kart cezalısı. Türkiye’de ise Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın kart cezalarından dolayı kadroda yer alamayacaklar.

Avusturya’nın 11’i Belli mi?

Avusturya’nın muhtemel kadrosu: Heinz Lindner, Philipp Lienhart, Philipp Mwene, Flavius Daniliuc, Gernot Trauner, Nicolas Seiwald, Florian Kainz, Romano Schmid, Christoph Baumgartner, Konrad Laimer, Michael Gregoritsch.

Türkiye'nin 11’i Belli mi?

Türkiye’nin muhtemel kadrosu: Mert Günok, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakçı, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Salih Özcan, Orkun Körkçü, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz.

İddaa Tahmini

Türkiye genç yıldızlarına güveniyor. Turnuvanın sürpriz takımları arasında yer alan ve takım oyununu en iyi sergileyen takımlar arasında yer alan Avusturya karşısında, bir kez daha bireysel yeteneklerine güveniyor. Gruplarda sergilenen futbol büyük eleştir toplarken, Türkiye’nin artık daha iyi bir takım savunması ortaya koyacağını ve Avusturya’ya 90 dakika sonunda üstünlük şansı tanımayacağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: 02 (Ç), Oran 1.41

Bets10 Oranı: 02 (Ç), Oran 50.00

Maç Sonucu: 1-2

Maç Sonu Editör Yorumu: Türkiye adına Merih ve Mert ikilisi maça damga vurdu. Merih attığı 2 golle galibiyeti getiren isim olurken, hem de savunmada müthiş bir performans sergiledi. Mert ise maç boyunca yaptığı kurtarışlarla skorun 2-1’de kalmasını sağladı. İki takımın müthiş bir mücadele ortaya koyduğu maçta, Türkiye kazanarak üst tura yükseldi. Kazananları tebrik ederiz.